Information som underlättar flytten för dig

Att flytta är enkelt. Det enda som krävs är planering, planering och planering...

Frågor och Svar inför din flytt

Hur mycket kostar det att flytta?

Kostnaden att flytta beror på flera olika faktorer. Dels beror det på var du bor och vart du skall flytta. Sedan beror det på hur mycket hjälp du behöver av oss, vilket kan vara packning och förberedelse av flytten och sedan själva flytten. 

Informationen här nedanför anger vilka faktorer som ligger till grund för när vi gör en beräkning av arbetstiden och slutligen offerten

  • Ställtid (tiden det tar att köra från oss till dig och sedan tillbaka igen efter arbetet är slut).
  • Bränselförbrukning och eventuella vägavgifter 
  • Tid för att packa och förbereda flytten (sker oftast dagen före själva flyttdagen).
  • Tid att lasta möbler till bilen.
  • Transporttid mellan den gamla adressen och den nya adressen.
  • Tid för att lasta av och bära in möbler och kartonger i den nya bostaden.
  • Övriga kostnader som tex emballage och packmaterial.

Den offert du får av oss är alltid väl genomtänkt och baserar sig på hur lång tid liknande jobb har tagit. Det är sällan som den beräknade arbetstiden skiljer sig mot vad den verkliga tiden blir i slutändan.

2 man + bil: 950 kr/tim efter rutavdrag

3 man + bil: 1 350 kr/tim efter rutavdrag

Packhjälp och bärhjälp (ej bil): 475 kr/tim per person + 28 kr milersättning.

Minimidebitering för flytt eller packhjälp: 4 timmar

Är priserna för flytten med eller utan moms?

Alla våra offerter mot privatpersoner är alltid med moms. Om det är ett företag som får ett pris för flytten av oss så är priserna angivna utan moms. Vi har samma pris mot privatpersoner som mot företag. Det skiljer sig ingenting. Den enda skillnaden är att företag måste redovisa momsen.

Gäller försäkringen om jag packar mina saker själv?

Vi följer rekommendationerna från Konsumentverket och BOHAG 2010. Mer om försäkringar och deras rekommendationer finns att läsa här

Hur många flyttkartonger behöver jag för min flytt?

Räkna med att du behöver 1 kartonger per kvm boyta. Om du tex har en 2 rums lägenhet på 65 kvm som är normalt möblerad behöver du ca 65 kartonger. Bor du i en villa på 130 kvm och den är normalt möblerad behövs det ca 130 kartonger.

Är det billigare att flytta själv än att använda en flyttfirma?

Att använda sig av en flyttfirma i Göteborg eller en flyttfirma i Härryda Kommun blir oftast dyrare än att göra jobbet själv med vänner, bekanta. Har du ingen egen bil eller känner någon som har en lastbil tillkommer kostnaden för att hyra flyttbil eller hyra lätt lastbil. Fördelen med att använda sig av en flyttfirma är att du slipper göra jobbet själv, dom som hjälper dig kan sitt jobb, det går snabbt men det kostar dock lite mer. 

Kan jag beställa Bärhjälp?

Det går utmärkt att beställa bärhjälp av oss både för att bära omkring och flytta saker i din nuvarande bostad och för att hjälpa till att lasta/lossa möbler till er egna bil. Vi debiterar per arbetad tid med en minimidebitering av 4 timmar.

Hur får jag en offert för min flytt?

Enklast är att du fyller i formuläret på vår hemsida och anger varifrån du flyttar och vart. För att vi skall kunna ge dig ett korrekt pris är det viktigt att du ger oss så bra och korrekt information som möjligt. Vi återkommer oftast inom ett par timmar med ett prisförslag men räkna med att du har offerten senast nästkommande arbetsdag.

Jag har fått en flyttoffert och vill boka. Hur gör jag?

Har du fått en flyttoffert och vill boka flytten med oss på Härryda Flytt så är det enklast att du ringer oss på 031-880 980 eller skickar oss ett mejl på beställningen till info@harrydaflytt.se. Ange ditt namn, offertnummer samt datum då du skall flytta.

Jag har ett piano som jag behöver flytthjälp för. Utför ni sådana jobb?

Alla flyttfirmor är duktiga på olika saker. En del flyttfirmor i Göteborg är duktiga på mycket. När det gäller flytt av piano så brukar vi oftast säga nej eftersom vi inte känner oss trygga med hanteringen av den typen av jobb. Att bära ett piano eller flygel kräver enorm kunskap och erfarenhet. Om det görs på fel sätt kan man skada sig ordentligt.

Ring oss gärna så rekommenderar vi några som är duktiga.

Mina saker behöver magasineras. Har ni magasin hos er eller i Göteborg?

Vi kan mellanförvara mindre volymer under kortare perioder hos oss men är det förvaring under längre tid som krävs så är det enklare att använda annat magasin. Vi kör gärna saker till magasinet. Tänk på att du även får rutavdrag för flytt som går till magasin.

Kan man hyra flyttbil, skåpbil eller lätt lastbil hos er?

Vi har flera fordon anpassade för vår flyttfirma. Tyvärr hyr vi inte ut flyttbil, skåpbil eller lätt lastbil. Enklast är att du kontaktar en bensinstation som hyr ut flyttbilar och skåpbilar.

Jag behöver flytthjälp i Göteborg. Kan ni hjälpa oss?

Härryda Flytt ligger i och utgår från Härryda Kommun. Vår målgrupp är dem som skall flytta till eller från Härryda Kommun eller inom Härryda Kommun. Men behöver du en flyttfirma för flytt i Göteborg, Partille eller Mölndal så hör gärna av dig till oss. Det är enkelt för oss att ta oss överallt och vårt geografiska läge uppe Mölnlycke gör så att vi snabbt kan ta oss ut på de stora lederna och sedan hem till dig.

Fyll i vårt offertformulär så återkommer vi med en offert

Kan jag beställa flyttstädning hos Härryda Flytt?

Vi gör det som vi är bäst på vilket är att flytta saker. Vi erbjuder inte flyttstädning. Däremot har vi bra kontakter med städfirmor som är duktiga på att städa.

Hur fungerar det med rutavdrag för flytt och vilka regler gäller?

Du får rutavdrag för flytt så länge som du har rutavdrag att utnyttja. För att få rutavdrag så måste du vara minsta 18 år, betala skatt i Sverige och vara skriven i Sverige. Om flytten går inom Sverige eller mellan Sverige och annat land inom EU/EES så får du också rutavdrag för arbetskostnaden för flytten. Du kan som mest ansöka om 75 000 kr i rutavdrag och/eller rotavdrag per år och person.

Gäller rutavdraget flytt så är det Härryda Flytt som skickar in ansökan om rutavdraget (skattereduktionen) till Skatteverket. När de har beslutat om avdrag får du en bekräftelse att det har betalats ut till oss på Härryda Flytt.

Om du under förmodan skulle få avslag på hela eller delar av beloppet så är du skyldig att betala in motsvarande belopp till oss per omgående.

Vi har på vår hemsida ett separat avsnitt om rutavdrag där du kan läsa mer.

Kan jag beställa utlandsflytt med Härryda Flytt?

För flytt till ett land utanför Sverige rekommenderar vi företaget Interdell AB. De är specialister på utlandsflytt och har dörr - dörr service till över 100 länder i världen

Ingår det kartonger när jag flyttar med er?

Du får låna kartonger av oss i samband med din flytt. Vi använder oss av sk slitskartonger som man tejpar ihop. Vi har med andra ord inga "normala" flyttkartonger. Anledningen till att vi har valt en annan typ av kartong är för att vi använder kartongerna till annat också och för det kan vi inte har "normala" flyttkartonger som man viker ihop.

För packpapper debiterar vi för det du använder för flytten. Packpapper kan inte återanvändas på samma sätt som kartonger och det är av den anledningen det inte är kostnadsfritt.

Vid vilka tillfällen är det bättre med 3 flyttkillar än 2 flyttkillar och vad är billigast och bäst?

Vi ser gärna att 3 flyttkillar utför ett flyttjobb. Det finns flera anledningar till varför vi tycker så. För det första arbetar 3 man bättre än 2 man och de kompletterar varandra bra och jobbar mer effektivt. För det andra så är det säkrare för både personal och för sakerna som skall hanteras. För det tredje så blir det inte dyrare att ha 3 flyttkillar än 2 flyttkillar. Timtaxan är visserligen högre men flytten kommer att gå snabbare och det blir oftast i slutändan billigare. Om tex ett jobb för 2 man tar 8 timmar så klarar nog 3 man av jobbet på 5,5. Det blir då 175 kr billigare med 3 man än med 2 man.

Jag har begärt en offert och fått ett fastpris och ett löpande timpris för min flytt. Vilket skall jag välja?

När vi gör en offert med fastpris och en offert mot löpande timpris så kommer fastpriset baseras på vad vi anser att arbetet längst kommer att ta i tid. I offerterna anges en beräknad arbetstid på tex 5 - 7 timmar. Fastpriset kommer då att baseras på 7 timmar.

Det är mest vanligt att våra kunder väljer mot löpande timpris och oftast hamnar arbetstiden inom ramen för det vi offererat.

Vi rekommenderar att arbetet utförs mot löpande timdebitering då kunden då betalar för den faktiska arbetstiden.

Kan man få hjälp med att packa flyttkartongerna också?

Våra medarbetare är duktiga på att packa och förbereda flytten. Om man inte hinner packa och förbereda flytten så är det enklare att man även får hjälp 1 eller 2 dagar före flyttdagen.

Vilken flyttfirma i Härryda Kommun är bäst?

Härryda Flytt är den enda flyttfirman hemmahörande i Härryda Kommun. Vår flyttfirma vill att vi skall bli det självklara valet av flyttfirma för dig som bor i Härryda Kommun, för dig som skall flytta till Härryda Kommun eller för dig som skall flytta från kommunen.

På frågan om vilken flyttfirma i kommunen som är bäst så är det upp till var och en att själv avgöra. Men vi på Härryda Flytt har stor erfarenhet och vi är duktiga på det vi gör.

Åk till toppen