Planera flytten – det här ska du tänka på

Förbered och planera i tid för en smidig flytt

Tips för en smidig flytt

Planera och börja i tid

Att flytta till ett nytt hem är underbart och när det du börjar närma sig med inflyttningen så finns det saker praktiska saker att ta hand om. Här har vi samlat smarta tips för att din flytt skall gå smidigt.

Se till att börja i tid så undviker du stressen senare.

3 månader före flytten

Har du prenumerationer eller abonnemang och tjänster som du inte kan flytta med dig? Exempelvis bredband, TV, parkering eller liknande har oftast 3 månaders uppsägning. Om du säger upp i god tid så slipper du betala dubbla avgifter. Om det kan flyttas med till ditt nya hem så meddela leverantören detta.

2 månader före flytten

Bra om du redan nu kan börja rensa upp i källaren, vinden förrådet eller garaget. Det finns ingen anledning att flytta med saker som inte kommer att behövas och som kommer ta upp onödig plats. Om sakerna inte kommer få plats i den nya bostaden så finns det magasin och förråd att hyra.

1-2 månader före flytten

Nu börjar det närma sig och det är dags att beställa flytthjälp. Hör av dig till Härryda Flytt och berätta vad du behöver hjälp med, hur mycket som skall flyttas och när.

Behöver du flyttmaterial, kartonger, etiketter, tejp, packpapper, bubbelplast eller annat så se till att du får låna av oss. Att låna kartonger ingår oftast i priset men lånas mot deposition.

1 vecka före flytten

Allt som får plats i en kartong skall packas in en kartong. Tänk på att det tar längre tid än du tror att packa så planera väl. Om lådan inte kan stängas så låt den vara öppen

Packa kläder, böcker och annat som du klarar dig utan under den närmaste tiden. Tavlor och lösa hylldelar är bra att stapla och tejpa ihop. Rulla ihop mattor och sängmadrasser.

2 - 3 dagar före flytten

Rengör hyllor och skåp. Plocka ner gardiner och gardinstänger. Gå igenom köksredskapen, packa porslin och glas eller anlita en packmästare. Porslin ska staplas på högkant med packpapper mellan. Glasen ska läggas ner inslagna i packpapper. Montera ner fasta elinstallationer som tex högtalarsystem.

Dagen före flytten

Demontera möbelsystem, sängar och annat för att minska volymen. Även möbler som är skrymmande kan ibland behöva demonteras. Tag av bordsben. Ben från soffa. Rulla ihop madrasser. Garderober skall demonteras för att undvika skador. Tag ner lampor från taken.

Samla in nycklar till gamla bostaden och se till att du har nyckel till ditt nya hem. Extra värdefulla eller känsliga saker såsom värdehandlingar och bankböcker tar du med själv.

Samla ihop saker som kommer att vara nödvändiga direkt i den nya bostaden, toalettartiklar, sängkläder m m. Packa sakerna i resväskor eller kartonger som du kan ta med dig själv i bilen eller märk dessa kartonger extra tydligt och be att flyttpersonalen packar in dem sist.

Flyttdagen

Se till att alla lådor är packade och står uppställda. Se till att du har fått alla nycklar till den ny bostaden. När flyttkillarna kommer så gå igenom vad som skall med och var även tydlig med om någonting inte skall flyttas med eller slängas. Finns det värdefulla saker som konst så måste detta packas och skyddas separat (brukar Härryda Flytt ta hand om).

Planera inga tilläggsarbeten utan att fråga om det medför extra kostnader.

Vill du boka flytthjälp?

Åk till toppen